Tips til beskæring af hortensiaer

Fakta om hortensiaen
Vidste du, at de første hortensiaer i vores land kom hertil fra Asien med VOC-skibene? De blomstrer også i naturen i Sydamerika. Navnet hortensia er sandsynligvis afledt af “en vandkande”, hvilket henviser til plantens form. Det er rart at vide, næste gang du ser på hortensiaen.

De fleste af de hortensiaer, du køber i havecentret, er bondehortensiaer. Der findes også en række dyrkede sorter på markedet nu. Symbolikken i hortensia-blomster er mangesidet. De står for taknemmelighed, ynde og skønhed. Dette skyldes de mange blomster og den runde, kugleformede form. Farverne står for kærlighed, harmoni og fred. Hortensiaer passer derfor altid ind i en luksuriøs buket, f.eks. til et bryllup.

Pleje og beskæring af hortensiaer
Det er ikke særlig svært at vedligeholde hortensiaer, og det samme gælder for beskæring. Det er dog vigtigt, at du passer på, at du ikke fjerner blomsterknopperne ved at beskære dem. Hvilke hortensiaer du skal beskære omhyggeligt afhænger af arten i din have.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *